Pregătiți pentru viitor – campanie de conștientizare

„Pregătiți pentru viitor” este o campanie de conștientizare, derulată cu finanțare privată, cu privire la rolul important al educației timpurii în devenirea noastră, adresată triunghiului: cadru didactic-copil-părinte. Conceptul de adaptare socială treptată constituie nucleul proiectelor asociației noastre în Podul lui Sfredeluș. În 2016, a fost creat Podul lui Sfredeluș, un spațiu tranzițional sigur de creștere și socializare, între viața de familie și viața socială, pentru copii și adulți. Ne asumăm acest rol de mediator între cele două instanțe (viața de familie și viața socială) cu responsabilitate și ducem acest concept mai departe de limitele fizice ale Podului și în alte spații, pentru copii.

Venim și în creșa, grădinița sau școala ta?

Această campanie de conștientizare este derulată în mediul antepreșcolar, preșcolar și cel al școlarilor mici, cu două direcții de implementare, care corespund proiectelor principale ale asociației: Podul lui Sfredeluș și Cafeneaua Părinților.

  1. pentru copii (9 luni – 11 ani) – focusul principal al acțiunilor noastre în Pod este pe cultivarea competențelor transversale și învățarea prin experiență, cu joc și joacă, de la cele mai mici vârste. Activitățile dezvoltate pentru copii în Pod, precum și în alte spații, utilizează tehnici de educație non-formală și îi pregătesc pentru a întâmpina provocările și oportunitățile lumii moderne. Ce aduce nou această serie de activități este implicarea responsabilă a adulților în educație, alții decât cei din familia de origine sau cadrele didactice. „Este nevoie de un trib pentru a crește un copil”, după cum susține proverbul. Oameni pasionați și profesioniști în meseriile lor, antreprenori, sunt aduși în contact cu copiii. Resursa umană a zilei de mâine se formează azi. În cadrul atelierelor de storytelling din această campanie, sau altele, care pot fi dezvoltate cu sprijinul mediului de afaceri din România, prin sponsorizare, vor fi implicați, pe cât posibil, autorii cărților lecturate, precum și un reprezentant al meseriilor verzi. Meseriile verzi reprezintă un concept și nu o categorie. Vom avea ca invitați oameni care își desfășoară activitatea cu pasiune, înainte de toate, și pot insufla copiilor prin exemplificare, prezență și discurs motivant, inspirație privind parcursul lor următor în diverse domenii, din cele mai variate: artă și industrii creative, finanțe și business, arhitectură și design, medici, scriitori, actori, muzicieni etc. În funcție de grup și ocazie, activitățile vor fi personalizate, desigur. Sunt lansate și concursuri cu premii atractive pentru școlile participante, cu detalii la cerere.
  2. pentru adulți, părinți și cadre didactice – sprijin în orele de dirigenție sau în ședințele cu părinții pe diverse teme de interes, cu rol de informare și conștientizare, pornind de la situațiile concrete întâmpinate la clasă: gestionarea situațiilor conflictuale, comunicare asertivă, împlinirea nevoilor psihologice de bază ale copiilor, creșterea stimei de sine a acestora și a nivelului de încredere în forțele proprii sau de reziliență în fața provocărilor dificile, trasare de limite clare și disciplină, fără violență și furie, cultivarea virtuților morale la copii, relația copiilor cu autoritatea, responsabilizarea copiilor, relația cu timpul, construirea unui spațiu sigur și conținător etc. Temele pe care le putem aborda sunt extrem de diverse și pot fi adaptate în funcție de specificul provocărilor întâmpinate în colectivul clasei care ne solicită sprijinul.

Cu finanțare privată, oferim în campania de conștientizare „Pregătiți pentru viitor” activitățile pentru copii și adulți în mod gratuit, la nivel național. Pasiunea este trăsătura care întărește relația dintre stima de sine și performanța ridicată. Intensitatea pasiunii, reflectată în menținerea interesului treaz al copilului, și perseverența, exprimată prin continuarea efortului, sunt două aspecte esențiale care determină performanța și succesul în orice domeniu. Și este responsabilitatea noastră, ca adulți, să îngrijim mediul care oferă posibilități de dezvoltare propice copiilor noștri pentru job-urile viitorului.

Cum susținem comunitatea prin intermediul finanțărilor primite?

În cadrul campaniei de conștientizare, oferim în acest moment, cu finanțare privată:

  1. ateliere gratuite de storytelling pentru copii în creșe, grădinițe și școli de stat din România
  2. sprijin gratuit în ședințele cu părinții pe diverse teme de psihoeducație, cu impact direct la nivelul grupei sau clasei de elevi
  3. maxim 60 de locuri gratuite în tabăra socială de vară, desfășurată în aceleași condiții de calitate ca și cele pentru copii plătitori, pentru copii din familii care sunt într-un moment al vieții lor în care au nevoie să știe că cineva este acolo, lângă ei
  4. bursa familiei – accesul gratuit la programul de adaptare socială treptată, Merg cu drag la grădi, la activitățile pentru copii și workshopuri dezvoltate în Podul lui Sfredeluș și în cadrul Cafenelei Părinților, pentru familii care se încadrează în categorii de risc social
  5. întâlniri gratuite de scurtă durată și consiliere psihologică pentru familii și diverse grupuri de părinți

Toate activitățile din Pod sunt concepute pentru a încuraja creativitatea, gândirea critică, colaborarea și rezolvarea problemelor, de la cele mai mici vârste. În Pod nu pregătim copiii și părinții doar pentru integrarea noii rutine din perioade specifice ale vieții acestora, ci pentru a face față cu încredere și reziliență noilor provocări ce pot apărea. Astfel, venim și în sprijinul cadrelor didactice cu informații și strategii actualizate care să susțină alianța părinte-cadru didactic, în beneficiul copiilor.

Activitățile se mulează pe interesele, nevoile și etapele de dezvoltare specifice ale copiilor cu care interacționăm. Fiecare activitate este construită în jurul unui set de activități interactive și jocuri educaționale, adaptate la nivelul de vârstă și interesul copiilor, antrepreșcolari, preșcolari și școlari. „Pregătiți pentru viitor” este o campanie de conștientizare aflată în derulare pe toată durata anului. Momentul potrivit pentru o vizită poate fi în săptămânile colorate ale anului academic sau doar într-o oră obișnuită de lectură. Primim și oferim din inimă! Totul pornește de aici, de la experiențele timpurii, din primii ani de viață ai copilului.

Cum ne înscriem?

Înscrierile la activitățile campaniei se realizează prin intermediul unui interviu programat după apelarea 0755.115.536. Vă așteptăm cu bucurie la activitățile din Podul lui Sfredeluș!

În ultimii ani, Podul lui Sfredeluș a primit o serie de distincții privind calitatea serviciilor oferite. Podul este în topul preferințelor părinților exprimate în mediul online, ca urmare a unor monitorizări efectuate de o agenție independentă, și centralizate în ranking-ul Șoimii copiilor. Anul acesta, în 2024, fondatoarea Podului lui Sfredeluș, Elena Burlănescu, a primit diplomă de excelență pentru leadership feminin și implicarea în programe educaționale de excepție în cadrul Galei România ești tu, la Palatul Parlamentului. Suntem onorați pentru atenția acordată domeniului pe care îl reprezentăm, în primul rând, și responsabilizați, în egală măsură, pentru a menține același standard de calitate și în viitor. 

Vă așteptăm alături de noi în aventura viitorului!

Vă invităm să oferiți un dar gratuit pentru a susține activitatea pe care o desfășurăm în aceleași condiții de calitate și pentru copiii care nu au altfel șansa unui asemenea parcurs!

Completați acum FORMULARUL 230 și redirecționați 3,5% din impozitul pe venit pentru a asigura și altor copii accesul gratuit la activitățile noastre! Formularul 230 poate fi completat de toate persoanele fizice care realizează venituri din salarii și asimilate salariilor, pensii, activități independente / activități agricole (impuse pe bază de normă), activități independente realizate în baza contractelor de activitate sportiva și pentru care impozitul se reține la sursă, drepturi de proprietate intelectuală (altele decât cele pentru care venitul net se determină în sistem real), cedarea folosinței bunurilor, pentru care venitul net se determină pe baza cotelor forfetare de cheltuieli sau pe baza normelor de venit.

Ce înseamnă acest lucru? Prin înscrierea în cadrul campaniei de conștientizare „Pregătiți pentru viitor” ne sprijiniți să ajungem la mii de copii si tineri din satele și comunele României și chiar din București, care vor avea acces la misiunea noastră educațională. Vor prinde drag de a învăța, în spațiile sigure de creștere și socializare pe care le dezvoltăm împreună, dar vor avea și modele de urmat în persoana specialiștilor invitați să le susțină pasiunile și să le cultive altele noi.

Puteți completa și trimite Formularul 230 până la 25 mai 2024, cel târziu. Puteți descărca formularul precompletat (pdf editabil), pe care îl semnați și trimiteți pe e-mail la adresa office@podulluisfredelus.ro.

Dacă sunteți persoane juridice, stabilim o întâlnire și detaliem opțiunile disponibile pentru sponsorizare, în bunuri, servicii sau bani. În vara anului 2024, ne-am propus să oferim o experiență deosebită în tabără pentru maxim 50-60 de copii din județul Brașov, din județul Călărași și din județul Ilfov, astfel încât avem nevoie de întregul sprijin pe care ni-l puteți oferi.

Mulțumim pentru încrederea acordată și pentru susținerea educației timpurii! mic cu mic se face MARE. Creștem Împreună!