Elena Burlanescu

Elena Burlanescu și angajamentul ei de a crea spații sigure de creștere și socializare pentru copii și adulți

Cu o carieră de mai bine de un deceniu în comunicare instituțională în spate, drum vocațional urmat cu multă pasiune și dăruire de sine, Elena Burlănescu, fondatoarea Asociației Lira Projects și a agenției Eventia Experience, a mai găsit loc în inima ei pentru un proiect mic, dar cu rădăcini adânci și viguroase, Podul lui Sfredeluș.

Inspirație de la copii pentru alți copii

Podul lui Sfredeluș este cu adevărat un proiect de suflet și de familie. A pornit după o perioadă de introspecție de la o nevoie a propriei familii, după nașterea primului copil. Angajamentul și devotamentul față de binele celorlalți au determinat-o pe Elena Burlănescu să dezvolte Podul într-un proiect cu impact comunitar important și recunoaștere strategică la nivel național.

Din 2016 și până în prezent, în Pod au crescut câteva mii de copii. Podul lui Sfredeluș reprezintă astăzi pentru toți cei care aleg să îi treacă pragul un spațiu sigur de creștere și socializare. Aici găsesc rost de joacă sănătoasă și semnificativă, în care copilăria este trăită liber cu voioșie în familie.

Pentru mulți părinți activitățile derulate reprezintă motivul pentru care vin cu copiii în Pod. Motivul pentru care aleg să rămână însă sau să recomande mai departe experiența din Pod părinții îl reprezintă atmosfera prietenoasă, degajată și familiară. Aceasta este favorabilă conectării în familie și dezvoltării inteligenței emoționale a copiilor.

Conceptul de adaptare socială treptată este inima Podului, declinat în toate proiectele pe care Podul le susține pentru copii și adulți (Cafeneaua Părinților – comunitate online). Într-o modalitate plină de căldură și sprijin reciproc, ea susține un parteneriat activ cu părinții în beneficiul propriilor copii și al întregii lor familii, precum și al altor copii și familii. Sub deviza „Creștem Împreună!”, alături de părinții din comunitatea Podului, Elena inițiază și dezvoltă numeroase campanii sociale, sprijinind copiii din medii defavorizate din satele și comunele României, precum și din București, cu resursele și instrumentele necesare pentru un parcurs educațional de succes cu susținere psiho-emoțională optimă.

Povestea Elenei

Elena se descrie ca fiind o femeie cu multe pasiuni, creativă și iubitoare de copii, de carte și de frumos, pe care talentul i-l dezvăluie în jurul ei. Are un parcurs profesional umanist, susținut de studii aprofundate, experiență relevantă și un spirit liber și explorator. Navighează prin comunicare, filosofie, științe politice, sociologie, psihologie și psiho-pedagogie, iar diversitatea sa de interese și cunoștințe îi conferă o perspectivă amplă și integrată asupra modului în care poate să sprijine dezvoltarea copiilor și a familiilor. Este dorința ei de a contribui la crearea unor medii sigure și stimulante, în care copiii să crească și să se dezvolte într-un mod echilibrat și fericit, atât în Pod, cât și în atelierele și taberele pe care le organizează în alte locații.

De-a lungul timpului, s-a dovedit a fi o sursă de inspirație pentru toți cei care împărtășesc pasiunea sa pentru creșterea și dezvoltarea copiilor. Susține cu bucurie și implicare numeroase proiecte și persoane cu viziune comună și multiplicând, astfel, o abordare holistică a dezvoltării copiilor, atât de necesară.

Comunicarea rămâne pasiunea ei, miezul tuturor acțiunilor, pe care o aduce în tot ceea ce este și oferă celorlalți, căci cel mai bine îi este printre oameni. Condeiul ei desfășoară povești cu tâlc pentru copii și adulți pe blogul Podului și în activitățile pe care care le susține. Cu pensula ei pictează viețile celor cu care interacționează, iar vorbele-i sunt un real balsam pentru suflet.

În ultimii ani, Podul lui Sfredeluș a primit o serie de distincții pentru calitatea serviciilor oferite, fiind în topul preferințelor părinților, ca urmare a unor monitorizări independente a opiniilor exprimate de părinți în mediul online, cu ranking-ul de 9,8/ 10 la categoria Alegerea clienților. Ei, părinții, au ridicat Podul pe poziții fruntașe la nivel național și european, în topul celor mai bine cotate organizații din industrie. Suntem recunoscători pentru toată susținerea și sprijinul de care ne bucurăm din partea acestora!

Anul acesta, în 2024, fondatoarea Podului lui Sfredeluș și trainer senior, Elena Burlănescu, a primit diplomă de excelență pentru leadership feminin și implicarea în programe educaționale de excepție în cadrul „Galei România ești tu”, la Palatul Parlamentului, iar povestea Elenei și a Podului au fost incluse de Tatiana Tuță în volumul al doilea al cărții „Îngeri pentru România”. Suntem onorați pentru atenția acordată domeniului pe care îl reprezentăm, în primul rând, și responsabilizați, în egală măsură, pentru a menține același standard de calitate și în viitor.

Și de aici înainte, Elena vă invită să creați amintiri calde, vii și colorate împreună în cadrul activităților de joc și joacă organizate în Pod de ea! Creștem Împreună!