Merg cu drag la grădi – program de adaptare socială treptată

În Podul lui Sfredeluș, sprijinim procesul de consolidare a bazelor autonomiei copilului prin limite echilibrate și cultivarea intrafamilială a comunicării și a stării de prezență. Intrarea părintelui sau a unui adult de încredere împreună cu acesta în spațiul sigur tranzitoriu creat în Pod are un rol foarte important. Copilul are ocazia să învețe și să experimenteze distincția de roluri părinte – educator, astfel încât să nu o caute pe mama în alte locuri în care acest rol nu există.

Adaptarea socială treptată, așa cum o înțelegem noi și o promovăm în rândul celor care ne vizitează, presupune un transfer simbolic lent care se face de la mamă la trainer/ educator, într-un sens extins, care îi dă posibilitatea copilului de a discrimina, în ritmul lui, între cele două instanțe, înaintea primei zile de grădi. Participarea la activități împreună cu cel mic întărește comunicarea dintre mamă și copil prin limbaj (de orice natură ar fi acesta) și relația, pe cale de consecință, astfel încât desprinderea să se întâmple în mod natural și într-un mediu considerat a fi sigur de cel mic, prin prezența mamei sau a unui adult de încredere. În felul acesta, în momentul în care copilul va intra pe poarta grădiniței nu va avea așteptarea să o găsească pe mamă acolo, fiindu-i clară diferența dintre rolurile de educator și cel de mamă. Va cunoaște faptul că educatoarea este acolo pentru a-l educa și a face activități cu el, nu pentru a-i fi mamă, și nu va încerca să identifice rolurile materne și paterne într-un loc în care acestea nu există.

Este posibil ca și copilul tău să meargă zâmbind la grădi și să nu trăiască angoasa separării față de mamă! Poți și tu să pui treptat bazele unor reguli pornind de la o comunicare cu sens și înțeles pentru el, într-un mod potrivit dezvoltării lui armonioase. Vei găsi în Pod o comunitate de părinți conștienți, informați și implicați în procesul devenirii copiilor lor, prezenți alături de ei pas cu pas!

Vă invităm să ne acordăm acest timp necesar și important împreună! Se poate! Veniți la joacă cu noi!

Durata: aprox 1h/ activitate educativă (activități tip Montessori: joacă senzorială, activități creative, de viață practică, de vocabular, de științe, de lectură, mișcare creativă și dans etc) + joacă liberă și gustare de fructe

Program: 09.00 – 12.30

Grupă mixtă, ca vârstă, 1-4 ani

Echipă de traineri formată din psiholog, psiho-pedagog/ educator, facilitator de mișcare și alte activități de educație non-formală

Costuri:

lei90/ședință
lei400/ 5 activități consecutive fixe/ săptămână
lei1.500/ lună

.

Prețuim prieteniile vechi și pioritate în formarea grupei o au de fiecare dată familiile care au mai venit la activitățile din pod. Pentru abonamente se blochează locurile corespunzătoare în grupă. Deblocarea locului din grupă, respectiv perioadele de pauză este important să se comunice. Numărul de locuri este limitat. În cazul în care nu puteți ajunge la o joacă programată, vă rugăm să anunțați. Pentru detalii și înscrieri, vă așteptăm cu un mesaj prin WhatsApp la 0755 11 55 36.

Podul lui Sfredeluș – povești de jucat și jocuri de povestit este un proiect inițiat de Asociația Lira Projects, organizație non-guvernamentală a părinților informați, conștienți și curajoși.