În Podul lui Sfredeluș sprijinim procesul de consolidare a bazelor autonomiei copilului prin reguli sănătoase bazate pe comunicare și prezență împreună cu acesta într-un spațiu tranzitoriu în care copilul are ocazia să învețe și să experimenteze distincția mamă – educator, astfel încât să nu o caute pe mama în locuri în care acest rol nu există.
Adaptarea socială treptată, așa cum o înțelegem noi și o promovăm în rândul celor care ne vizitează, presupune un transfer simbolic lent care se face de la mamă la trainer/ educator, într-un sens extins, care îi dă posibilitatea copilului de a face distincția, în ritmul lui, între cele două instanțe, înaintea primei zile de grădi. Participarea la activități împreună cu cel mic întărește comunicarea dintre mamă și copil prin limbaj (de orice natură ar fi acesta) și relația, pe cale de consecință, astfel încât desprinderea să se întâmple în mod natural și într-un mediu considerat a fi sigur de cel mic, prin prezența mamei. În felul acesta, în momentul în care copilul va intra pe poarta grădiniței nu va avea așteptarea să o găsească pe mamă acolo, fiindu-i clară diferența dintre rolurile de educator și de mamă. Va cunoaște faptul că educatoarea este acolo pentru a-l educa și a face activități cu el, nu pentru a-i fi mamă, și nu va încerca să identifice rolurile materne și paterne într-un loc în care acestea nu există.
Este posibil ca și copilul tău să meargă zâmbind la grădi și să nu trăiască angoasa separării față de mamă! Poți și tu să pui treptat bazele unor reguli pornind de la o comunicare cu sens și înțeles pentru el, într-un mod potrivit dezvoltării lui armonioase. Vei găsi în Pod o comunitate de părinți conștienți, informați și implicați în procesul devenirii copiilor lor, prezenți alături de ei pas cu pas!
Vă invităm să ne acordăm acest timp necesar împreună! Se poate! Veniți la joacă cu noi!

Durata: aprox 1h/ activitate educativă (activități tip Montessori: senzoriale, creative, de viață practică, de vocabular, de matematică, de geografie, de biologie, de lectură, limba engleză, mișcare creativă și dans etc) + joacă liberă și gustare de fructe (este posibilă și servirea micului dejun și a prânzului în Pod, cu solicitare în avans, caz în care programul este modificat de la 08.00 la 13.00 și prețul pe cale de consecință)
Program: 09.00 – 12.30
Grupă mixtă, ca vârstă
Traineri:
Emma Ionescu – educator cu pregătire specifică în psihologie și psihopedagogie
Angelica Ion – profesor limba engleză
Monica Vrăbiuță – profesor de dans conștient și mișcare creativă
Elena Burlănescu – trainer senior Podul lui Sfredeluș, președinte fondator și coordonator de programe educaționale în Asociația Lira Projects
Costuri:
.
Prețuim prieteniile vechi și pioritate în formarea grupei o au de fiecare dată familiile care au mai venit la activitățile din pod. Pentru abonamente se blochează locurile corespunzătoare în grupă. Deblocarea locului din grupă, respectiv perioadele de pauză este important să se comunice. Numărul de locuri este limitat. În cazul în care nu puteți ajunge la o joacă programată, vă rugăm să anunțați. Pentru detalii și înscrieri, vă așteptăm cu un mesaj prin WhatsApp la 0755 11 55 36.
Podul lui Sfredeluș – povești de jucat și jocuri de povestit este un proiect inițiat de Asociația Lira Projects, organizație non-guvernamentală a părinților informați, conștienți și curajoși.
Podul reprezintă un liant transgenerațional între bunici și nepoți, părinți și copiii acestora și el este al tuturor Sfredelușilor care ne vizitează – rădăcini, aripi și glas. În 2022, Podul lui Sfredeluș a primit distincția de laureat al concursului Șoimii copiilor, la categoria Alegerea clienților, o încununare a 7 ani de activitate și de implicare în susținerea activităților pentru copii, cu calificativul 9.8/ 10, alăturându-se, în acest ranking, celor mai bine cotate companii din industrie, din România. În spatele notelor se află clienții înșiși, care își împărtășesc opiniile în social media și pe alte site-uri web, centralizate și în acest ranking și cărora le mulțumim și le suntem recunoscători pentru apreciere și susținere!