Deschiderea Podului lui Sfredeluș

Începând din luna martie 2016, vă asteptăm mereu cu ateliere senzoriale, creative și imaginative pline de trăire și de culoare!

Podul lui Sfredeluș este o poveste de familie scrisă în… familie. A pornit de la o nevoie individuală de a oferi o însemnătate specială timpului petrecut în familie, cu un puternic rol vindecător la nivel emoțional pentru toate părțile implicate, și a emanat în exterior adunând în pod familii cu aceleași nevoi și dorințe ca ale noastre. Credem cu tărie în beneficiile educației timpurii pentru copii și, în același timp, susținem și menținerea copilului în sânul familiei până când este pregătit acesta să se desprindă singur. Toate activitățile din Podul lui Sfredeluș se desfășoară cu însoțitor implicat în activitate alături de copil.

Ceea ce facem noi în pod, la nivel de activitate, nu este foarte diferit ca structură față de ceea ce se întâmplă la grădi. Avem și noi activități structurate, deși poate cu o libertate mai mare de alegere a ritmului de implicare a copilului în activitate, avem gustare de fructe și parte de joacă liberă la fiecare ședință. Diferența constă însă în accentul care se pune pe relația din cadrul familiei și dinamica nouă care se crează și în exteriorul cuplului părinte-copil, pe cale de consecință, referindu-ne la socializarea copilului cu alți copii și creșterea gradului său de autonomie într-un mediu sigur. Familiile care vin cu frecvență ridicată conștientizează rolul acestor activități în viața lor și dezvoltarea armonioasă a copiilor lor și acest lucru ne bucură tare. Acestea ne dau forță.

Prima activitate pe care am realizat-o în martie 2016 a fost pictatul pe pantofi set mamă-copil într-o sedință gratuită cu rolul de a serba ziua mamei într-un mod cât mai frumos și inedit. De atunci și până acum, peste mii de activități noi au fost dezvoltate în Pod pentru copii și părinți și dacă numărăm și materialele DYI suport realizate ajungem la un număr semnificativ mai mare, iar altele noi sunt deja în plan.