Asociația Lira Projects

Asociația Lira Projects este o organizație profesională tânără, non-guvernamentală, înființată în anul 2016. Scopul Asociației constă în sprijinirea dezvoltării comunitare prin activități de consultanță, formare, elaborare de programe educaționale pentru adulți și copii de toate vârstele, coaching și mentoring în domenii relevante atingerii obiectivelor asociației.

Obiectivele Asociației urmăresc rezolvarea problemelor de interes comunitar şi de dezvoltare a resurselor umane (copii, tineri, adulţi), prin elaborarea, organizarea, punerea în aplicare şi finanţarea de programe specifice, consultanţă, formare, elaborare de programe educaţionale, coaching şi mentoring pentru persoane fizice, persoane juridice de drept public si privat, sectorul de afaceri, instituţii de învăţământ.

Podul lui Sfredeluș – povești de jucat și jocuri de povestit este primul proiect dezvoltat sub umbrela Asociației Lira Projects. În legătură cu acest proiect, Asociația își propune:

  • Promovarea și implementarea unor instrumente specifice, moderne și adaptate dezvoltării activităților educaționale și de pregătire a copiilor și a tineretului, pornind de la cele mai tinere vârste cu educația în familie;

  • Organizarea și susținerea de activități culturale, artistice, sportive etc;

  • Elaborarea, promovarea, sprijinirea și dezvoltarea de programe de protecție a persoanelor care aparțin unor grupuri vulnerabile sau categorii defavorizate prin includerea acestora în programele dezvoltate de asociație (mame singure, copii cu nevoi educaționale speciale);

  • Susținerea de inițiative pentru implicarea grupurilor de tineri, a grupurilor comunitare (grupuri locale de părinți, de babywearing, de sprijinire a alăptării prelungite etc), precum și a administrației locale și centrale, instituții de învațământ, inclusiv biblioteci, în acțiuni de dezvoltare comunitară durabilă, protecția sănătății, protecția mediului și protecția socială în țară și străinătate.

Proiectul Podului lui Sfredeluș oferă programe de adaptare treptată pentru grădiniță, activități educaționale non-formale pentru copii și activități de sprijin, de informare și conștientizare, pentru cei care îi trec pragul, pentru comunitatea sa, pentru comunitatea locală și chiar și acțiuni la nivel național. Promisiunea Podului este de a (re)aduce Soarele în inimă.

Podul reprezintă un liant transgenerațional între bunici și nepoți, părinți și copiii acestora și el este al tuturor Sfredelușilor care ne vizitează – rădăcini, aripi și glas. 

În 2022, Podul lui Sfredeluș a primit distincția de laureat al concursului Șoimii copiilor, la categoria Alegerea clienților, o încununare a 7 ani de activitate și de implicare în susținerea activităților pentru copii, cu calificativul 9.8/ 10, alăturându-se, în acest ranking, celor mai bine cotate companii din industrie, din România. În spatele notelor se află clienții înșiși, care își împărtășesc opiniile în social media și pe alte site-uri web, centralizate și în acest ranking și cărora le mulțumim și le suntem recunoscători pentru apreciere și susținere!