Taberele pentru copii Explorer – 6-14 ani

Taberele sunt o oportunitate extraordinară de a oferi copiilor o vară memorabilă, plină de aventuri și învățături valoroase, precum și de a experimenta autonomia, desprinderea de părinți într-un mediu sigur.
 
Taberele pentru vara lui 2024 aduc în față conceptul de meserii verzi. Meseriile verzi reprezintă un concept și nu o categorie. Vom avea ca invitați în camp oameni care își desfășoară activitatea cu pasiune, înainte de toate, și pot insufla copiilor prin exemplificare, prezență și discurs motivant, inspirație privind parcursul lor următor în diverse domenii, din cele mai variate: artă și industrii creative, finanțe și business, arhitectură și design, medici, scriitori, actori, muzicieni etc. În funcție de grup, activitățile vor fi personalizate, desigur. Detaliile practice sunt publicate și pe Facebook, Podul lui Sfredeluș – povești de jucat și jocuri de povestit, în pagina evenimentului: Explorer Summer Camps.
 
 
Din 2016, oferim activități care se mulează pe interesele, nevoile și etapele de dezvoltare specifice ale copiilor cu care interacționăm. În ultimii ani, Podul lui Sfredeluș a primit o serie de distincții pentru calitatea serviciilor oferite, fiind în topul preferințelor părinților, ca urmare a unor monitorizări online efectuate de o agenție independentă. Anul acesta, în 2024, fondatoarea Podului lui Sfredeluș și trainer senior, Elena Burlănescu, a primit diplomă de excelență pentru leadership feminin și implicarea în programe educaționale de excepție în cadrul Galei România ești tu, la Palatul Parlamentului. Suntem onorați pentru atenția acordată domeniului pe care îl reprezentăm, în primul rând, și responsabilizați, în egală măsură, pentru a menține același standard de calitate și în viitor.
 

Care sunt beneficiile participării copiilor în taberele organizate de noi?

1. Dezvoltarea abilităților sociale
 
În timpul activităților de grup, vor învăța să coopereze, să comunice eficient și să-și dezvolte abilitățile de lucru în echipă. Aceste experiențe sociale sunt neprețuite și contribuie la dezvoltarea lor personală. Minim 2 psihologi vor însoți grupul de copii (aproximativ 50-60 de copii) și vor avea activități specifice cu copiii, pentru conectare și dezvoltare psiho-emoțională.
Taberele noastre de vară oferă un mediu multicultural interactiv și stimulant, cu multe ateliere și activități interesante în care copiii pot interacționa cu alți copii de vârstă diferită sau din medii diferite. Beneficiem, de asemenea, de prezența unor voluntari generoși din alte state europene, studenți în ani terminali sau la master, veniți în România în cadrul proiectului internațional Global Volunteer, cofinanțat ONU, ca urmare a parteneriatului încheiat între Asociația Lira Projects și Aiesec București. Taberele facilitează, astfel, accesul la activități și exerciții specifice care încurajează conversațiile în engleză și practica limbii într-un mod distractiv, cu joc și joacă. Plănuim să menținem an de an această practică, pe durata vacanțelor de vară și chiar și în celelalte vacanțe școlare. Minim 4 studenți AIESEC/ 50-60 de copii avem alături de noi. 
 
        
 
2. Explorarea naturii și a activităților în aer liber
 
În era tehnologiei și a dispozitivelor electronice, este important să încurajăm copiii să petreacă timp în natură și să se bucure de activitățile în aer liber. Taberele noastre oferă oportunități de a explora frumusețea naturii, de a sta alături de noi prieteni la un foc de tabără pe cinste, de a face excursii în pădure, la pescuit, de a admira un apus de soare și multe alte aventuri în aer liber. Device-uri sunt depozitate într-un loc comun, iar acces au doar seara pentru 30 de minute în care pot suna părinții sau pot avea alte activități libere. 
 
               
 
     
 
3. Învățare prin experiență
 
În taberele noastre, copiii vor învăța prin intermediul experiențelor practice și al activităților interactive. Vor avea ocazia să experimenteze diverse domenii și această abordare multidisciplinară îi va ajuta să-și dezvolte creativitatea, curiozitatea și gândirea critică, precum și alte competențe transversale importante pentru a accede mai târziu la joburile viitorului.
 
       
    
4. Supraveghere și siguranță deplină
 
Înțelegem că siguranța copiilor este o prioritate absolută pentru voi. Echipa noastră va fi prezentă, asigurându-se că ei sunt în siguranță și că beneficiază de supraveghere deplină în timpul taberelor, pe lângă activitățile . Toate mesele vor fi proaspăt gătite, zilnic, pentru copii. Vă puteți simți liniștiți, știindu-vă copiii în mâini bune. Pe cât posibil, căutăm locații care pot asigura și monitorizare video. Echipa de proiect va beneficia, desigur, de întregul sprijin al personalului auxiliar din locațiile selectate.
 
 
5. Noi prietenii și amintiri de neuitat
 
Participarea la tabere aduce întotdeauna oportunități de a lega prietenii noi și de a crea amintiri de neuitat. Copiii vor avea șansa de a-și dezvolta rețele sociale și de a-și construi prietenii pe termen lung. Împreună, vor experimenta aventuri, vor râde, vor descoperi lucruri noi și vor construi legături puternice.
Aveți ocazia de a oferi copiilor voștri amintirile unei veri extraordinare și sperăm să le oferiți această experiență minunată!
 
        
 
Pașii ne-au purtat anterior, în 2023, în experiențe de tabără la cort în Ilfov, precum și în Munții Buzăului, de Halloween. Detalii privind experiența noastră similară și portofoliul foto-video pot fi prezentate la cerere. Vă așteptăm cu voioșie înscrierile în taberele de vară 2024! Se aplică reduceri pentru grupuri organizate. Haideți să creăm împreună amintiri de neuitat pentru copiii noștri!
 
Podul lui Sfredeluș – povești de jucat și jocuri de povestit este un proiect inițiat de Asociația Lira Projects, organizație non-guvernamentală a părinților informați, conștienți și curajoși, dezvoltat în parteneriat cu Eventia Experience, agenție de comunicare.

Podul reprezintă un liant transgenerațional între bunici și nepoți, părinți și copiii acestora și el este al tuturor Sfredelușilor care ne vizitează – rădăcini, aripi și glas. Creștem Împreună!