Ajută-mă să fac asta singur! – ateliere tip Montessori

„Rădăcinile oricărei plante aleg dintre numeroasele substanțe ale solului doar pe acelea de care planta are nevoie.” – Maria Montessori

Credem cu tărie în importanța educației timpurii pentru a pune fundamentele dezvoltării fizice și psihice sănătoase, ale dezvoltării sociale, spirituale și culturale complexe. Ceea ce învață copiii în primii ani reprezintă mai mult de jumătate decât vor învăța tot restul vieții.

Joaca senzorială este specificul vârstei copiilor cărora ne adresăm cu activitățile noastre. Continuăm seria activităților dezvoltate încă din 2016 în Pod cu materiale educative noi și forțe proaspete. Scopul activităților este creșterea capacității de concentrare, deprinderea abilităților sociale și de relaționare, întărirea încrederii în forțele proprii și îmbunătățirea abilităților de comunicare, printr-o serie de activități relevante de la potrivire și sortare pănă la lectură de grup, mișcare creativă și dans și activități creative. Materialele didactice utilizate sunt atât materiale originale Montessori, cât și alte materiale dezvoltate intern, pe principiul DIY.

De ce să vii în Pod? Ca să te inspiri, ca să-i oferi copilului tău posibilitatea de a experimenta un mediu social sigur alături de tine, dar și să oferi creierului său stimularea adecvată în cei mai importanți ani ai devenirii lui. Astfel, experiența primilor ani de viată va avea un impact pozitiv pentru tot restul vieții lui.

Durata: aprox 1h/ activitate semistructurată. În acest moment (aprilie 2024), această serie de activități este cuprinsă în programul Merg cu drag la grădi, care se desfășoară zilnic în Pod, în intervalul orar 09.00-12.30. Programul actualizat va fi consultat pe pagina de Facebook: Podul lui Sfredelus – Povesti de jucat si jocuri de povestit.

Vârsta recomandată: 1-5 ani

Costuri:

lei90/ședință
lei320/4 activități consecutive fixe
lei930/3 luni consecutive fixe

.

Prețuim prieteniile vechi și pioritate în formarea grupei o au de fiecare dată familiile care au mai venit la activitățile din pod. Pentru abonamente se blochează locurile corespunzătoare în grupă. Deblocarea locului din grupă, respectiv perioadele de pauză este important să se comunice. Numărul de locuri este limitat. În cazul în care nu puteți ajunge la o joacă programată, vă rugăm să anunțați cu minim 24 de ore înainte. În caz contrar, ora programată se va tăia din abonament. Pentru detalii și înscrieri, vă așteptăm cu un mesaj prin WhatsApp la 0755 11 55 36.

Podul lui Sfredeluș – povești de jucat și jocuri de povestit este un proiect inițiat de Asociația Lira Projects, organizație non-guvernamentală a părinților informați, conștienți și curajoși.