Conceptul Podului lui Sfredeluș

Câteva amintiri și o provocare

Merg pe stradă și mă gândesc… oare ce iși vor aduce aminte copiii mei despre copilăria lor peste ani de zile? Mă gândesc din ce în ce mai des la acest lucru și îmi dau seama că trebuie să mai fac ceva… Amintirile lor vor fi importante pentru ei ca adulți și pentru nepoții mei, de asemenea. Da, daaa! La ei mă gândesc deja… bunicii construiesc pentru nepoți! Eu știu destul de bine acest lucru… am petrecut mare parte din copilărie la țară, acasă la mamaie, mama lui tata, într-un sat colinar, din județul Buzău.

Cum aș putea să uit gustul socatei făcută în casă sau parfumul dulceței făcute din petalele trandafirilor bătrâni din grădină? Cum frământam împreună aluatul… și apoi mă furișam tiptil pe la spatele mamaiei să ridic ștergarul așezat întocmai peste castronul ascuns de ochișori curioși pentru a face cele mai gustoase gogoși dospite mâncate vreodată… să văd cum crește, despre asta este vorba. Am multe amintiri frumoase din copilăria mea și îmi doresc ca și ei, băieții mei, să aibă amintiri frumoase din copilăria lor urbană, reinterpretate la fel de simplu, de jucăuș și de frumos… în pod la buni, cum îi zic ei mamaiei lor, podul lui Sfredeluș de-acum, alături de oricine se dovedește a fi la fel de jucăuș ca și noi.

Cred în valorile familiei și, cu precădere, în rolul și puterea mamelor, indiferent de vârstă, de a mobiliza resurse fabuloase de timp, energie și răbdare pentru piticii lor. Cred că este privilegiul nostru, ca părinți și bunici, de a face lucruri însemnate pentru copiii noștri și de a-i defini ca viitori adulți orientați spre frumos și dreptate, creativi și imaginativi, iubitori de adevăr, atenți și mereu curioși în jurul lor, responsabili, capabili de empatie, tranzitivitate și realizări minunate!

Să creăm amintiri frumoase împreună cu copiii noștri! Vă asteptăm cu ateliere senzoriale, creative și imaginative și ateliere de teatru, dar și cu alte surprize, de asemenea. Împreună putem chiar să-i transformăm în actori principali ai poveștii lor printr-o petrecere de care, cu siguranță, se vor bucura foarte tare de la mic la mare. Mămicile, tăticii, mămăițele sau bunicii care intră în jocul nostru aleg felul în care viitorul adult, fiul/ fiica sau nepotul/ nepoata, își va aduce aminte de copilărie și… fac parte din ea.

Tu ce amintiri ai din copilărie? Și, mai cu seamă, cum ți-ar plăcea să-și aducă aminte copilul tău de copilăria lui? Te așteptăm în podul lui Sfredeluș să creăm amintiri frumoase împreună! Există două variante: poți veni cu copilul tău la activitățile dezvoltate de alți părinți ca și tine sau de specialiștii noștri sau poți veni să ne povestești ce alte idei de joacă ai și noi te ajutăm să le pui în practică! Sunt câteva mămici care s-au alăturat deja acestei inițiative și comunitatea noastră crește… Dacă există si o a treia variantă, putem vorbi și de acest lucru 🙂 Te/ vă așteptăm cu drag!

Elena și echipa de „zâne” din pod

Podul lui Sfredeluș – povești de jucat și jocuri de povestit este un proiect inițiat de Asociația Lira Projects, organizație non-guvernamentală a părinților informați, conștienți și curajoși.

Podul reprezintă un liant transgenerațional între bunici și nepoți, părinți și copiii acestora și el este al tuturor Sfredelușilor care ne vizitează – rădăcini, aripi și glas. În 2022, Podul lui Sfredeluș a primit distincția de laureat al concursului Șoimii copiilor, la categoria Alegerea clienților, o încununare a 7 ani de activitate și de implicare în susținerea activităților pentru copii, cu calificativul 9.8/ 10, alăturându-se, în acest ranking, celor mai bine cotate companii din industrie, din România. În spatele notelor se află clienții înșiși, care își împărtășesc opiniile în social media și pe alte site-uri web, centralizate și în acest ranking și cărora le mulțumim și le suntem recunoscători pentru apreciere și susținere!