Manifestul pentru schimbare începe cu fiecare dintre noi. Dă-ți voie să te implici, astfel încât schimbarea să nu se întâmple oricum. Împreună putem avea un impact semnificativ în comunitatea în care trăim și ne desfășurăm activitatea.
Nu există contribuție prea mică. Orice contribuție este un ajutor important pentru noi! De timp avem, mai cu seamă, nevoie… de timpul vostru. Suntem mereu în căutare de voluntari. Copiii care ne vizitează, grupe mixte 1-5 ani, copii cu dezvoltare tipică, precum și copii cu cerințe educaționale speciale (CES), sunt mereu dornici de a intra în aventura explorării și cunoașterii, astfel încât experiențele noi sunt îndrăgite și așteptate mereu deopotrivă de adulți și copii. Dacă și printre voi sunt profesioniști care iubesc copiii și doresc să ofere din experiența lor o bucățică celor din jur, vă invităm cu bucurie să ne scrieți pe podulluisfredelus@gmail.com.
În cazul în care rezonați cu proiectele și inițiativele Asociației Lira Projects în domeniul educației, începând cu proiectul Podul lui Sfredeluș, și doriți să vă implicați în campaniile de informare și conștienzare în domeniul mediului, socialului, politicilor administrative, educaționale și de tineret inițiate de noi, răspunzând cu „Da, mă implic!” apelurilor noastre, vă invităm să ne susțineți cu o donație prin transfer direct în contul: RO51INGB0000999906828017.
Împreună:
- vom susține educația în familie și expunerea treptată în mici colectivități de copii a copilului mic, începând cu educația timpurie, în cadrul Podului lui Sfredeluș;
- vom putea asigura un mediu incluziv pentru toți copiii, copii tipici și copii cu CES, copii din familii monoparentale sau cu o situație financiară dificilă (zeci de copii au beneficiat deja de astfel de facilități cu frecvență săptămânală de-a lungul celor 4 ani de când am demarat proiectul Podul lui Sfredeluș);
- vom dezvolta creativitatea și imaginația copiilor, vom antrena dorința acestora de explorare și curiozitate, oferindu-le activități de educație non-formală de calitate: actitivități tip Montessori (activități senzoriale, de viață practică, creative și imaginative, dar și activități disciplinare: de matematică, vocabular și lectură interactivă, științele naturii etc și activități de cultivare a limbilor străine) prin joc și joacă;
- vom promova educația pentru sănătate prin intermediul programului: Viață sănătoasă, adresat cu precădere adolescenților și adulților (13-14 ani+), în mod special fetelor și femeilor, atât în cadrul workshopurilor și cursurilor susținute în pod, cât și în cadrul celor susținute în companii private pentru angajați sau chiar și în grădinițe și școli – într-un modul adaptat vârstelor mai mici;
- vom susține acțiuni și campanii anuale de informare și conștientizare din domeniul mediului, socialului, politicilor adminsitrative, educaționale și de tineret: Îmbracă un copil de Paști, Festival de reciclare creativă, Leapșa pe povești, campanii antidiscriminare, de promovare a performanței și a valorilor, de promovare a vieții sănătoase prin nutriție sănătoasă și mișcare, apeluri punctuale de donații etc;
- vom consolida și vom dezvolta comunitatea părinților puternici, implicați, informați și conștienți, cu care am pornit în 2016 și care a evoluat treptat spre mai bine de 2.000 (două mii) de membri și aprox. 4.500 de urmăritori pe canalele de comunicare de care dispunem.
Spre sfârșitul lunii martie, ANAF a publicat noul model de declarație 230, pe care îl puteți descărca și de pe pagina noastră, alegând să redistribuiți 3,5% din impozitul anual pe venituri din salarii, pensii sau venituri independente. Și companiile se pot implica, donând un procent mai generos, redistribuind până la 20% din impozitul anual pe profit și până la 0,75% din cifra de afaceri către ONG-ul nostru, Asociația Lira Projects.
Vă invităm să descărcați formularul 230, să-l personalizați cu informatiile dumneavoastră personale și să ni-l trimiteți cât mai devreme, până pe 30 iunie 2020, pe podulluisfredelus@gmail.com.
1 – Descărcați formularul 230
2 – Completați câmpurile editable
3 – Semnați folosind semnătura olografă
4 – Apoi îl trimiteți pe adresa podulluisfredelus@gmail.com
Pentru a semna electronic fișierul, urmați pașii:
1. Este important să aveți instalată aplicația Adobe Reader descărcată
2. Dați editare – marcat cu semnul grafic al unui pix – și alegeți Fill & Sign.
3. Odată ce-ați făcut acest lucru, căutați pictograma unui stilou. Apăsați pe ea și începeți să semnați în câmpul din stânga jos, la „Semnătură Contribuabil”. Puteți fie să desenați cu mouse-ul semnătura, fie să încărcați o imagine cu ea (semnați pe o foaie albă, faceți o poză, decupați semnătura și o încărcați în câmpul menționat mai sus).
4. Dați Done și apoi semnătura va fi salvată.
Așa cum scriam și mai sus, formularul completat (doar prima pagină) este important să ajungă la noi printat și scanat sau direct în format electronic, până la data de 30 iunie 2020, pe mail-ul podulluisfredelus@gmail,com, urmând ca noi să le trimitem spre ANAF (Conform ordin ANAF nr.936/2020, publicat in M.Of. nr.325/2020.)
Îl mai puteți trimite:
- prin poștă, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire;
- direct la registratura administrației financiare de care aparțineți (aici aveți lista administrațiilor);
- folosind serviciul online ANAF, Spatiul Privat Virtual, disponibil aici.
Vă rugăm să ne scrieți pe podulluisfredelus@gmail.com pentru orice fel de neclarități ați putea avea, nevoie de detalii suplimentare sau întrebări legate de activitățile noastre. Mulțumim pentru încredere și sprijin! Împreună suntem mai puternici și vom număra, cu siguranță, mai multe fapte bune în jurul nostru! Schimbarea înseamnă evoluție și poți fi parte din ea și tu! Implică-te acum!