Orice criză aduce cu sine oportunități uriașe

#BalancedSunday

Într-o postare recentă pe pagina noastră de Facebook vă scriam că acest timp de izolare ar fi minunat să-l conștientizăm ca pe un timp special, un timp câștigat, nu pierdut. Este o oportunitate de a dezvolta în noi și în copiii noștri mecanisme de acceptare a necunoscutului din viață și de recunoștință pentru momentul prezent, ca un buton de reset ce tocmai a fost instalat și apăsat.

Circulă pe toate media atât de multe informații, dublate de tot soiul de virale dubioase, încât de la teorii conspiraționiste și alarmiste până la tratamente cu tot soiul de licori magice și unicorni cu praf de stele pare foarte greu să te mai concentrezi pe altceva. Poate este unul din acele momente în care ar fi ok să ne adunăm, scuturăm și să ne punem ordine în viață. Cei mai mulți dintre noi au nevoie de un asemenea wake-up call pentru a schimba ceva în noi și în jurul nostru. Să ridicăm receptorul! Tocmai ce am fost sunați.

Nu sunt multe lucruri pe care le putem face sau poate chiar niciunul în relație cu ceilalți, dar sunt multe pe care le putem face pentru noi și în felul acesta ceea ce proiectăm în exterior poate avea un impact deosebit și asupra celorlalți. Acest timp de izolare poate fi un timp pe care îl putem folosi pentru a face ordine în casă (acel declutter pe care îl tot amânăm): în dulapuri, în sertare prin care nu am mai umblat de câteva luni poate, în lucruri care așteaptă să fie sortate/ așezate/ reparate și care ne aduc bucurie. Partea bună a acestor activități amânate și poate nu foarte plăcute pentru mulți este că ne ordonează și ne eliberează mintea, pentru că ordinea din jurul nostru se traduce în ordine în viață.

Ce le-am putea spune copiilor legat de ceea ce aud în jurul lor de Coronavirus, dacă ne întreabă de ce nu mai merg la grădiniță/ școală, dacă sunt speriați pentru ei sau cei din jurul lor, specialiștii răspund: https://gozen.com/coronavirus-anxiety/. Însă este important ca și noi să avem o abordare matură și echilibrată asupra a ceea ce se întâmplă în jurul nostru, să conținem această situație ca făcând parte din viață. Viața așa este, iar acest lucru este ceva ce este important să acceptăm, în primul rând.

Apoi ne-am putea apleca mai mult și asupra a ceea ce ne întărește organismul, din punct de vedere nutrițional și energetic. Mens sana in corpore sano! Până la urmă, dacă terenul este curat (corpul) virusul nu se poate lipi (reproduce).

Dacă și voi simțiți nevoia de conectare cu ceilalți și de mai multă susținere în această perioadă, ca și noi, am preluat din recomandările nutriționistului Alex Stanciu pentru a le împărtăși tuturor celor care ne urmăresc și ne citesc.

Sistemul imunitar este baza noastră, scutul, dar și sabia în același timp. Pentru a întări scutul și a ascuți sabia eliminați alimentele procesate din alimetație și mâncați cât mai natural! Este prima regulă și de bun simț, în cele din urmă.
Dacă tot suntem în postul Paștilor avem un motiv în plus să îl ținem, împreună cu regula 50%-50% crud-gătit, pentru a ne asigura că aducem aportul necesar de nutrienți în corpul nostru.

🛡Scutul este Vitamina A
Mai important decât suplimentarea cu vitamina A este obținerea unei mari varietăți de carotenoizi din alimente (cartofi dulci, morcovi, dovleac etc)
🥑Carotenoizii sunt substanțe chimice obținute de plante care sunt transformate de organism în diferite forme de vitamina A.
Aceste forme diferite de vitamina A sunt specifice țesutului.

Vitamina/ hormonul A produs din acești carotenoizi stimulează producerea de proteine ​​numite citokeratine. Citokeratinele au o multitudine de funcții diferite, dar una din ele este să formeze o barieră protectoare în jurul celulelor care împiedică intrarea virușilor. Virușii sunt inofensivi dacă nu pot intra în celulele umane și să se înmulțească.

⚔Sabia este apa îmbogățită cu hidrogen și vitamina C
💧Apa îmbogățită cu hidrogen acționează în 3 faze:
1. Împiedică intrarea în celulă a virusului.
2. ‘’Ascute sabia’’ sistemului imunitar pentru a se pregăti de ‘’măcel’’
3. Elimină radicalii liberi protejând celula.
În China se tratează cu vitamina C și ozonoterapie, iar cazurile au început să scadă. Apa cu hidrogen are același efect, dacă mai adaug și vitamina C în ea.

Dacă aveți șansa să puteți ieși și în natură și la soare, în mediu controlat, este de dorit și de încurajat! Dacă nu, găsiți pe blogul nostru o serie de recomandări de activități, pe care noi le-am experimentat cu copiii în pod și care pot fi cu ușurință reproduse și acasă.

Îmbrățișați oportunitățile pe care viața vi le oferă! Să auzim de bine! Stay safe!

Vă invit să împărtășiți gândurile și întrebările voastre în comentarii în grupul Cafeneaua Părinților – comunitate online!

#DezvoltareaCopilului #ViataInEchilibru

Elena Burlănescu

Președinte fondator și trainer senior Podul lui Sfredeluș