Cum se întâmpină Paștele?

#EduThursday

      Cu ocazia sărbătorilor pascale, puteți picta împreună cu copiii ouă din polistiren și le puteți orna cu tot felul de elemente în relief, cum am mai făcut și noi în pod în urmă cu câțiva ani:

    Anul acesta, copiii au pictat ouă de lemn cu bețigașe de urechi, ceea ce le-a oferit și o perspectivă senzorială diferită, atât din punct de vedere al greutății oului, cât și al manevrabilității acestuia.

Cu toate acestea, joaca cu ouăle reale nu poate fi întrecută. Acestea pot servi și ca gustare pentru cei mai pofticioși dintre artiști. Vă propunem două metode inedite de a vopsi ouăle împreună cu copiii:

1. Pentru prima variantă veți avea nevoie de o caserolă de unică folosință sau de altă caserolă cu capac (preferabil transparentă), orez, colorant alimentar sau zeamă de varză roșie, afine, pudră de roșcove, foi de ceapă etc și de o pipetă cu care se va colora orezul. Oul fiert în prealabil se va introduce în caserolă și se va agita apoi energic ca un egg shaker veritabil până când se va colora.

2. A doua variantă de vopsire a ouălelor fierte pentru Paști presupune colorarea cu colorant alimentar artificial sau alte variante naturale de coloranți a unei spume de ras și apoi rostogolirea ouălelor prin spuma colorată rezultată. Joaca este cu adevarat senzațională pentru copii:

Vă invit să împărtășiți gândurile și întrebările voastre în comentarii în grupul Cafeneaua Părinților – comunitate online!

#DezvoltareaCopilului #JocSiJoaca

Elena Burlănescu

Președinte fondator și trainer senior Podul lui Sfredeluș