Viața prin lentile colorate

Viața cuprinde detalii diverse, iar lentilele potrivite ne permit să o vedem așa cum e. Fiecare dintre noi are propriul set de lentile, care reprezintă perspectivele noastre, experiențele noastre și modul în care percepem lumea din jurul nostru și în care ne orientam spre ea și e minunat așa.

Uneori, purtăm lentile de optimism, care fac ca fiecare zi să strălucească în culori vii. În aceste momente, vedem oportunități peste tot și suntem motivați să explorăm, să fim parte din experiențe noi semnificative și să ne bucurăm de viață.

Alteori, lentilele noastre pot fi cele ale empatiei, care ne ajută să înțelegem și să simțim durerea sau bucuria altora. Aceste lentile ne conectează mai profund cu ceilalți oameni și ne fac să fim mai buni prieteni sau un real sprijin pentru cei din jur.

Dar, de asemenea, există lentile ale învățării, care ne ajută să creștem și să evoluăm. Prin ele, vedem fiecare greșeală ca pe o oportunitate de a deveni mai buni și mai înțelepți. Și uneori, avem nevoie de lentile ale recunoștinței, care ne ajută să apreciem cu adevărat ceea ce avem acum, în prezent, și să ne bucurăm de lucrurile mărunte din viață.

Dar nu uităm nici de lentilele pasiunii, care ne ajută să urmărim cu determinare ceea ce iubim și să ne atingem obiectivele. Viața trăită la nivel senzorial, filtrata prin toate simțurile, aduce bucurie și împlinire.

Înțelepciunea de a alege lentilele potrivite în funcție de situație se formează în copilărie. Acum plantam semințele pentru viitorul luminos pe care îl dorim pentru copiii noștri. Cu ele, putem transforma orice experiență într-o călătorie interesantă și curioasă prin viață.

Ce lentile alegi să porți azi pentru a putea vedea lumea într-un mod minunat? 😊🌟

Vă invit să îmi povestiți în comentarii în grupul Cafeneaua Părinților – comunitate online și să vă alăturați aventurii în Podul lui Sfredeluș.

Elena Burlănescu

Președinte fondator și trainer senior în Podul lui Sfredeluș