Lucrul cu nisip kinetic

#EduThursday [yvc_row]

Lucrul cu nisip kinetic este un capitol distinct în activitatea noastră. De la mic la mare, copiii sunt absolut îndrăgostiți de el și îl folosim cât putem de des, tocmai pentru că știm preferințele copiilor. Noi avem o gamă destul de diversificată de culori, dar și texturi… Nisipul kinetic aduce beneficii importante utilizatorului, precum dezvoltarea motricității și a inteligenței emoționale. Practic, toate formele de contact direct cu materia modelabilă în diferitele ei forme au rol decisiv în dezvoltarea inteligenței emoționale, care la rândul ei are un rol semnificativ în dezvoltarea empatiei, a limbajului social și a inter-relaționării (sine/ exterior) reducând riscul pentru afecțiuni precum autism, boli psihice sau îmbătrânire prematură, venite prin dezechilibrul emoțional/ rațional.

[/vc_row]

Puteți achiziționa orice tavă de lemn. Vă recomandăm să o și vopsiți la interior… preferabil în albastru. Albastru este o culoare cu efect calmant, care stimulează vizual imaginația copilului. Puteți face acest lucru împreună cu copilul.

Vă invit să împărtășiți gândurile și întrebările voastre în comentarii în grupul Cafeneaua Părinților – comunitate online!

#DezvoltareaCopilului #NisipKinetic #JocSiJoacaSenzoriala

Elena Burlănescu

Președinte fondator și trainer senior Podul lui Sfredeluș

Add your thoughts

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *