2 rețete: de murături și kimchi

#BalancedSunday

Rețetă de murături pentru mame, dar nu de murat mame, da? Este într-adevăr util de precizat, după cum bine scria Daniela :)))

În Pod, noi ne-am distrat deja cu murăturile. Am murat deja tot ce se putea și acasă nu pun alte murături. Din fericire, o face mama, pentru că nouă ne plac murăturile din când în când.

Murăturile pregătite în mod tradițional păstrează valoarea nutrițională a legumelor și fructelor. Ele furnizează vitamine și minerale importante în sezonul rece, varză murată fiind chiar foarte benefică pentru menținerea sănătății stomacului. Vă voi oferi mai jos și o rețetă foarte gustoasă de salată cu varză murată.

Pentru alte mame gospodine sau care vor doar să pună un borcan de murături împreună cu copilul, puteți cumpăra ce vă place sau câte puțin din toate: castraveți, gogoșari, morcovi, țelină, varză roșie, conopidă…

Rețeta pentru un borcan de 800 gr

Boabe de piper, boabe de muștar, frunze de dafin, 1 linguriță de sare, câteva crenguțe de mărar uscat, un deget de oțet pe fundul borcanului și apă cât să cuprindă legumele voastre preferate.

Așaaaa… scriam mai sus că vă voi da și o rețetă foarte sănătoasă de salată cu varză murată, în top pentru mine pentru gust, dar un fel de mâncare, cu siguranță, important pentru persoanele cărora stomacul le ridică anumite provocări: kimchi.

Kimchi este o salată de inspirație asiatică pe care eu o savurez în sezonul rece destul de des în ultimii ani, de când am auzit de ea. Și cum veștile bune e de dorit să circule mai des, vă las mai jos rețeta:

  • Varză murată tocată mărunt
  • 4-6 căței de usturoi, zdrobiți/ pisați, cum vă place
  • 1 bucățică mică de ghimbir ras – e destul de iute
  • 1 linguriță de boia de ardei iute sau mai multe, în funcție de preferința voastră
  • 1 legătură de ceapă verde, tocată în bucăți mai mari
  • 1 morcov ras mărunt
  • 1 avocado copt bine și tăiat mărunt

În rețeta tradițională avocado nu există și toate sunt murate împreună. Eu am presupus că varza va exista deja murată pentru sarmale 😜, dar decideți să o utilizați isteț și la altceva 🤣

Aștept impresiile voastre după ce o veți prepara și gusta în grupul nostru, Cafeneaua Părinților – comunitate online.

Elena Burlănescu

Președinte fondator și formator în Podul lui Sfredeluș