Povestea din spatele Jay Flowers

Roxana Cristache și Iuliana Lungescu, designeri floriști, sunt fondatoarele atelierului Jay Flowers, atelier dedicat artei florale. Cele două femei creează cu pasiune și inspirație aranjamente cu flori naturale proaspete, criogenate sau/ și uscate, licheni naturali stabilizați, plante suculente, mușchi și alte elemente naturale, atât pentru persoane fizice, cât și pentru corporații. Ele ne-au oferit și kitul de atelier dedicat zilei naționale din fotografia de mai sus, în urma căruia a rezultat un tablou frumos cu licheni, pe care copiii s-au bucurat să-i atingă și să-i simtă în mânuțele lor.

Prietenia dintre Roxana și Iuliana a început în facultate, cu un vis comun: sa aibă o afacere împreună și să împingă cărucioarele cu bebeluși în același timp. Ulterior, viața le-a pus pe drumuri diferite și chiar când credeau că visul lor comun este parte din trecut, lucrurile s-au așezat cum nu se poate mai bine, construind treptat povestea atelierului, în timp ce amândouă sunt mame full-time.

Am discutat cu Roxana și Iuliana despre afacerea lor și despre importanța sprijinului familiei în tot acest parcurs, cu ocazia partenerierii noastre în cadrul evenimentului „Arome de sărbătoare în Pod”.

Cum ați început? Care a fost primul proiect mare pentru voi?

Roxana: Am început inițial cu flori naturale proaspete. Unul dintre cele mai mari proiecte cu astfel de flori a fost într-un mall din București. Timp de două săptămâni au fost expuse 3 zone cu creațiile noastre florale. A fost un proiect cu care am dat testul <de admitere>. Să creezi astfel de spații, la propriu peste noapte, este o adevărată provocare. Am trecut cu brio acest test și astfel ne-am motivat să continuăm pe acest drum, a fost confirmarea că este ceea ce trebuie să facem în continuare.

Pandemia v-a determinat să vă reinventați în vreun fel sau să aduceți anumite schimbări conceptului de atelier Jay Flowers?

Iuliana: Da, pandemia a adus schimbări și în atelierul nostru. Am început să ne documentăm și să testăm mai mult lucrul cu licheni naturali stabilizati și astfel am început să realizăm cadouri cu grafică personalizată, care să poarte povestea celui/celei care îl primește.

Un alt pas important în evoluția Jay Flowers a fost legat de introducerea florilor naturale uscate/criogenate în lucrul de zi cu zi. Am studiat, am testat și am lucrat la foc intens pentru a aduce calitate și valoare aranjamentelor realizate de noi, aranjamente destinate petrecerilor private (nunți, botezuri, petreceri aniversare sau în zona corporate) și nu numai. Avem cliente care au revenit la noi cu fiecare eveniment important din viata lor și asta nu poate decât sa ne bucure și să ne încurajeze să continuăm să evoluăm cu fiecare zi pentru a oferi produse de calitate clienților/clientelor noastre.

La ce lucrați în prezent?

Roxana: În prezent suntem pasionate de crearea aranjamentelor cu parfum de iarnă. Oferta noastră include aranjamente în vase, coronițe, tablouri tematice, diferite tipuri de brăduți, globulețe personalizate, Christmas box-uri și multe alte produse pe care le puteți descoperi în catalogul nostru dedicat Sărbătorilor de iarnă. Este o perioadă frumoasă din an, de care ne bucurăm din plin și prin care oferim o gamă variată de cadouri potrivite membrilor familiei, prietenilor, apropiaților, colegilor, angajaților, partenerilor etc.

Cât de mult a contat pentru voi sprijinul familiei? V-a influențat în vreun fel munca?

Iuliana: Familia ne-a fost alături încă de la început, la fiecare pas și nu sunt puține dățile când cele mici ne sunt alături în atelier. Ne cer materiale să lucreze alături de noi, sunt o sursă valoroasă de inspirație. Datorită lor am creat anumite produse potrivite copiilor: de la lumânări și aranjamente pentru cristelniță cu elemente personalizate special pentru ei, la tablouri personalizate cu datele de la naștere, diferite tablouașe cu familiile nou- extinse, ceasuri personalizate și lista continuă.

Cele mai dragi le sunt însă lucrurile realizate de mânuțele lor și atunci ne-au dat ideea de a realiza kit-uri cu tablouașe personalizate, în diferite teme, pe care și alți copii să le decoreze. Pot face acest lucru cu licheni stabilizați și elemente decorative preponderent naturale, atât acasă, în sânul familiei, cât și la școală în Săptămâna Altfel/Verde, împreună cu colegii. O alternativă la kit sunt atelierele pe care noi le susținem în școli/grădinițe, diferite spații sau chiar la zile de naștere ca activitate realizată împreună cu copiii. Începând cu vârsta de 4 ani, cu mic, cu mare, cu toții accesăm la un moment dat partea practică, creativă. Astfel, noi venim în întâmpinarea clienților/clientelor cu astfel de activități/kit-uri.

Care credeți că au fost ingredientele succesului proiectului vostru?

Roxana: După cum spuneam, este multă pasiune învestita în acest proiect, dedicare și multă, multă muncă și credem că asta se vede în produsele pe care le realizăm prin calitate, compoziție, creație și atenția la detalii.

Unde vă putem găsi?

Iuliana: Vă așteptăm cu drag în atelierul nostru virtual, să ne descoperiți pe noi și creațiile noastre.

Paginile noastre de Facebook sunt:

https://m.facebook.com/profile.php/?id=100047124621675

si

https://www.facebook.com/profile.php?id=100090870885151

Iar pe Instagram: https://instagram.com/jayflowers.ro

Abia așteptăm să ne întâlnim cu fetele de la Jay Flowers duminică, 10 decembrie, în Pod. Până atunci le urmărim pe paginile lor pentru cadouri inspirate de Crăciun, meșteșugărite cu stil. Vă invităm să citiți și poveștile celorlalți artizani și mame antreprenoare în Cafeneaua Părinților – comunitate online.