Ce este cel mai important pentru tine?

#BalancedSunday

Suntem suma lucrurilor pe care le considerăm a fi importante. Ce este cel mai important pentru tine?

Nu ar trebui să avem nevoie de o dramă uriașă pentru a ne trezi din bula de nepăsare în care trăim în mod obișnuit, pentru a reveni la realitate, pentru a aprecia din nou lucrurile simple, pentru a ne acorda o pauză și timp pentru respirat și atenție celor dragi nouă și totuși se întâmplă: un duș cu apă rece!

Cel mai adesea ne plângem că nu avem timp. Dintre toate, acum avem timp. Ce este cel mai important pentru tine? Am primit vrând-nevrând o fereastră. Depinde însă ce alegem să facem acum cu această fereastră și cum ne va afecta/ schimba experiența prin care trecem, cu ce vom rămâne pozitiv din toată povestea.

„Noua ta viață începe când realizezi că ai doar una” (Raphaelle Giordano), o carte minunată pe care vi-o recomand cu drag. Am mai scris de acel wake-up call, de care pare că marea majoritate are nevoie pentru a schimba ceva. Ei bine, sună! Răspunde cineva?

Putem alege să investim timp de calitate în relațiile de familie. Avem această oportunitate. În urmă cu câteva zile, o prietenă a decorat împreună cu fetele ei un borcan al recunoștinței, ceea ce mi-a amintit că și noi avem un astfel de borcan în care punem anual bilețele cu motivele pentru care suntem recunoscători și situațiile pentru care le aducem mulțumire celorlalți membri ai familiei. Nu scriem orice, fiind un borcan anual, deși motive de a fi recunoscători putem găsi multe, însă bilețelele acestea sunt motive de bucurie și fericire pentru toți.

Vă încurajez să deprindeți această practică minunată. Recunoștința, ca stare, aduce fericire pentru toți cei implicați, iar de fericire știm deja că este temelia sănătății. Aprecierea lucrurilor și aspectelor pozitive din viață este o abilitate de a trăi frumos și în armonie. Nu este nicicum prea devreme pentru a ne introduce copiii în lumea recunoștinței.

Contribuția copiilor poate varia. Ei pot desena, ne pot ruga pe noi să scriem pentru ei…. Sunt o mulțime de lucruri pe care ei le apreciază la noi, ca părinți sau situații din viața de familie, și pentru care sunt recunoscători, la fel ca și noi în relația cu ei, iar comunicarea acestora contribuie la o oază de bucurie binefăcătoare tuturor.

Activitatea aceasta se dovedește a fi o variantă deosebit de bună pentru a ne reîntoarce către bucuria lucrurilor simple din viață cu același simț al curiozității, ca și un copil care descoperă viața cu mintea începătorului.

Să privim cu o altfel de lupă ceea ce ni se întâmplă în prezent și să fim recunoscători pentru tot ceea ce este pozitiv acum în viața noastră! Să creăm amintiri frumoase alături de copiii noștri! Ridicați receptorul și acceptați provocarea! Să respecți regulile și să faci ceea ce este important nu este întotdeauna și ușor. Răbdare, putere și curaj, dragilor! „Cei mai frumoși ani din viață sunt anii ce vor veni.” Victor Hugo

#stamincasa

Vă invit să împărtășiți gândurile și întrebările voastre în comentarii în grupul Cafeneaua Părinților – comunitate online!

#DezvoltareInRitmulCopilului #ViataInEchilibru #CrestemImpreuna

Elena Burlănescu

Președinte fondator și trainer senior Podul lui Sfredeluș