Despre noi

Asociația Lira Projects este o organizație profesională tânără, non-guvernamentală, înființată în anul 2016. Scopul Asociației constă în sprijinirea dezvoltării comunitare prin activități de consultanță, formare, elaborare de programe educaționale pentru adulți și copii de toate vârstele, coaching și mentoring în domenii relevante atingerii obiectivelor asociației.

Obiectivele Asociației urmăresc rezolvarea problemelor de interes comunitar şi de dezvoltare a resurselor umane (copii, tineri, adulţi), prin elaborarea, organizarea, punerea în aplicare şi finanţarea de programe specifice, consultanţă, formare, elaborare de programe educaţionale, coaching şi mentoring pentru persoane fizice, persoane juridice de drept public si privat, sectorul de afaceri, instituţii de învăţământ. 

Podul lui Sfredeluș – povești de jucat și jocuri de povestit este primul proiect dezvoltat sub umbrela Asociației Lira Projects. În legătură cu acest proiect, Asociația își propune:

  • Promovarea și implementarea unor instrumente specifice, moderne și adaptate dezvoltării activităților educaționale și de pregătire a copiilor și a tineretului, pornind de la cele mai tinere vârste cu educația în familie;

  • Organizarea și susținerea de activități culturale, artistice, sportive etc;

  • Elaborarea, promovarea, sprijinirea și dezvoltarea de programe de protecție a persoanelor care aparțin unor grupuri vulnerabile sau categorii defavorizate prin includerea acestora în programele dezvoltate de asociație (mame singure, copii cu nevoi educaționale speciale);

  • Susținerea de inițiative pentru implicarea grupurilor de tineri, a grupurilor comunitare (grupuri locale de părinți, de babywearing, de sprijinire a alăptării prelungite etc), precum și a administrației locale și centrale, instituții de învațământ, inclusiv biblioteci, în acțiuni de dezvoltare comunitară durabilă, protecția sănătății, protecția mediului și protecția socială în țară și străinătate.

Proiectul Podului lui Sfredeluș oferă programe de adaptare treptată pentru grădiniță, activități educaționale non-formale pentru copii 0-14 ani și activități de sprijin, de informare și conștientizare, pentru cei care îi trec pragul, copii sau adulți, pentru comunitatea sa, pentru comunitatea locală și chiar și acțiuni la nivel național cu sprijinul Eventia Experience, agenție de comunicare.

Podul reprezintă un liant transgenerațional între bunici și nepoți, părinți și copiii acestora și el este al tuturor Sfredelușilor care ne vizitează – rădăcini, aripi și glas. Promisiunea Podului este de a (re)aduce Soarele în inimă.

În doi ani consecutivi, în 2022 și în 2023, Podul lui Sfredeluș a primit distincția de laureat al concursului Șoimii copiilor, la categoria Alegerea clienților, o încununare a anilor săi de activitate și de implicare în susținerea activităților pentru copii, cu calificativul 9.8/ 10, alăturându-se, în acest ranking, celor mai bine cotate companii din industrie, din România și de la nivel european. În spatele notelor se află clienții înșiși, care își împărtășesc opiniile în social media și pe alte site-uri web, centralizate și în acest ranking și cărora le mulțumim și le suntem recunoscători pentru apreciere și susținere!

2024 aduce o recunoaștere importantă pentru domeniul educației timpurii. Elena Burlănescu, trainer senior și fondator al Asociației Lira Projects și al agenției de comunicare Eventia Experience, a primit diplomă de excelență pentru leadership feminin și implicarea în programe educaționale de excepție în cadrul „Galei România ești tu!”, la Palatul Parlamentului. Tatiana Tuță a inclus în volumul al doilea al cărții „Îngeri pentru România” povestea Elenei și a Podului lui Sfredeluș. Suntem onorați și recunoscători pentru aceste distincții adunate pentru efortul nostru materializat în programele educaționale susținute, campaniile de informare și de conștientizare, cu componente umanitare, din 2016 și până în prezent. Mulțumim cu recunoștință!

De acum, vă așteptăm alături de noi în aventura viitorului!

Vă invităm să oferiți un dar gratuit pentru a susține activitatea pe care o desfășurăm în aceleași condiții de calitate și pentru copiii care nu au altfel șansa unui asemenea parcurs!

Completați acum formularul 230 și redirecționați 3,5% din impozitul pe venit pentru a asigura și altor copii accesul gratuit la activitățile noastre! Formularul 230 poate fi completat de toate persoanele fizice care realizează venituri din salarii și asimilate salariilor, pensii, activități independente / activități agricole (impuse pe bază de normă), activități independente realizate în baza contractelor de activitate sportiva și pentru care impozitul se reține la sursă, drepturi de proprietate intelectuală (altele decât cele pentru care venitul net se determină în sistem real), cedarea folosinței bunurilor, pentru care venitul net se determină pe baza cotelor forfetare de cheltuieli sau pe baza normelor de venit.

Ce înseamnă acest lucru? Ne ajutați să ajungem la mii de copii si tineri din satele și comunele României și chiar din București, care vor avea acces la misiunea noastră educațională. Vor prinde drag de a învăța, în spațiile sigure de creștere și socializare pe care le dezvoltăm împreună, unde vor avea parte de educație de calitate, dar vor avea și modele de urmat în persoana specialiștilor invitați să le susțină pasiunile.

Puteți completa și trimite Formularul 230 până la 25 mai 2024, cel târziu. Puteți descărca formularul precompletat (pdf editabil), pe care îl semnați și trimiteți pe e-mail la adresa office@podulluisfredelus.ro.

Dacă sunteți persoane juridice, stabilim o întâlnire și detaliem opțiunile disponibile pentru sponsorizare, în bunuri, servicii sau bani. În vara anului 2024, ne-am propus să oferim o experiență deosebită în tabără pentru maxim 50-60 de copii din județul Brașov, din județul Călărași și din județul Ilfov, astfel încât avem nevoie de întregul sprijin pe care ni-l puteți oferi.

Mulțumim pentru încrederea acordată! mic cu mic se face MARE. Creștem Împreună!